Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2019'un ilk iki ayında 286 bin 246 gayrimenkul satışı gerçekleşti ve sayı bu senenin aynı döneminde 403 bin 593'e ulaştı.
Türkiye'de gayrimenkul satışları, 2020 yılının ilk iki ayında 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 41 artış gösterdi.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı verileri değerlendirildiğinde, Türkiye'de geçtiğimiz yılın ilk iki ayında 286 bin 246 gayrimenkul (konut, iş yeri, arsa, tarla) satışı gerçekleşti.
Bu sayı, 2020'nin aynı döneminde yüzde 41 artarak 403 bin 593 olarak gerçekleşti. Tapuda bu satışlarda yaklaşık 71 milyar 536 milyon liralık değer ibraz edildi.
Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 2 milyar 551 milyon 151 bin 489 lira oldu. Bu rakam bağış, taksim, ipotek, intikal ve tahsis gibi diğer işlemlerden sağlanan harç gelirleriyle 2 milyar 642 milyon 765 bin 836 lira olarak açıklandı.
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, faiz oranlarının düşmesiyle gayrimenkul sektörünün canlanacağını açıkladı.
Gayrimenkul satışındaki yüzde 41 artışın yaşandığını söyleyen Yetkin, "Önümüzdeki aylarda gayrimenkul satış oranının daha da artacağını düşünüyoruz." diye konuştu.
Faizlerin düşmesinin gayrimenkul fiyatında henüz herhangi değişikliğe neden olmadığını belirten Yetkin, "Konut alacaklar acele etsin. Çünkü imalat maliyetleri henüz fiyatlara yansımadı. İkinci el, birinci eli takip ediyor. Birinci elde yapılacak herhangi bir zam, ikinci eli de etkiliyor. Onun için gayrimenkul alacaklara bir an önce harekete geçmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.
Yetkin, vatandaşlara, doğru alışveriş için ticaret ve meslek odalarına kayıtlı emlak danışmanlarından bilgi almaları gerektiğiyle ilgili uyarılarda bulundu.
Emlak8, bir asistan gibi hem emlak hem de müşteri portföyünüzü kolayca yönetir ve firmanıza özel internet sitesi sunar.
© Copyright 2011 - 2024 Emlak8.net bir Kod8 projesidir.
Dijital Reklam Ajansı Serbay Interactive